Punctul de lucru al unității de producție de încălțăminte ”Ara Shoes” din orașul Șimleu Silvaniei își va închide activitatea începând din luna aprilie. 237 de persoane, angajați la fabrica din orașul de sub Măgură, urmează să primească notificări cu privire la faptul că oficialii companiei au luat această decizie, angajații urmând să intre în șomaj. Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii. În acest sens, angajatorul a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj despre faptul că persoane angajate la fabrica din Șimleu Silvaniei își vor înceta activitatea. ”AJOFM Sălaj a fost informată cu privire la disponibilizările colective ce ar urma să se facă de către o societate din domeniul producției de încălțăminte pentru un număr de aproximativ 237 persoane. Menționăm că, de regulă, există diferențe între numărul persoanelor ce urmează a fi concediate comunicat de angajatori și numărul persoanelor concediate efectiv, în sensul ca numărul celor din urmă este mai mic”, au precizat reprezentanții AJOFM Sălaj. În județul Sălaj există cerere de forță de muncă din partea angajatorilor, fiind disponibile în prezent 267 de joburi vacante în diverse meserii. Astfel, persoanele disponibilizate au posibilitatea de a se reintegra ușor pe piața forței de muncă. Compania ”Ara Shoes” deţine în România două fabrici, una în Valea lui Mihai – judeţul Bihor și una în Șimleu Silvaniei. În urmă cu aproximativ șase ani, la începutul anului 2014, compania germană avea în cele două fabrici peste 1.100 de angajați și intenționa să crească numărul acestora cu peste zece la sută, pentru că, așa cum se știe, România este o ţară cu forţă de muncă ieftină. Compania germană este unul dintre cei mai mari angajatori din orașul Șimleu Silvaniei și localitățile limitrofe și a venit pe piaţa românească în urmă cu mai bine de 15 ani, fiind atrasă de forţa de muncă ieftină de aici. Restructurarea activității companiei germane în România începe cu fabrica de la Șimleu care va fi închisă, în timp ce la unitatea din județul Bihor va urma o reducere de personal de până la 50 la sută, posibil și cu restribuiri de personal către alte fabrici de profil.
Bietele mele consatence care vor ramane iar pe drumuri…
Era previzibil, industria de lohn se reduce în România și se mută în țări mai ieftine, pe alte continente (textile, încălțăminte). Păi în 2007 erau 2.800 angajați la Ara în țară, în 2020 vor fi 0 (zero). În general, investițiile occidentale în România se contractă, inclusiv auto (Dacia în Maroc, fabricile de componente, anvelope se reduc sau dispar pe ici-colo).
18 12 Infrastructura ? Predictibilitatea ? Etc.
Felicitări tibi Marc Lucian bode Septimiu Țurcaș si Iuliu nosa
Ce conteaza sunt bujetarii. Sa-i taxam pe privati pana crapa. Daca la dam ceva ajutor sa fie insuficient, sa se acorde cu intarziere si sa fie facut in asa fel incat sa piarda in final.
Bujetarii sunt esenta tarii – cum sa traim fara administratie locala si profesori de muzica?
Vreti sa fie orase neincorporate ca in ‘merica unde nu au primar si functionari locali. Vreti ca popii sa nu primeasca salarii grase? Vreti ca in ‘merica unde trebuie sa se descurce pe cont propriu?